Kolečko nadační fond

Karbon není uhlí!

Buďme upřímní, do nemocnice nejezdí nikdo rád. Snad jen do porodnice.. Ale my z Kolečka jsme tak trochu výjimka. Protože nás vždycky rádi vidí. Protože tam obvykle něco vezeme. Něco, co pomůže malým pacientům v jednom z osmi českých a moravských traumacenter. Koncem března jsme do Krče přivezli velmi speciální věcičku: karbonové příslušenství k 3D rentgenu za 322 tisíc korun. 3D rentgen získala Klinika dětské chirurgie a traumatologie jako součást vybavení tzv.urgentního příjmu. Jenže už bohužel nezbyly prostředky na karbonové podložky, bez nichž 3D rentgen nefunguje tak, jak má. Zajásali jsme, že můžeme být užiteční, požádali naše milé sponzory, společnosti Apotex ČR a Amway Česká republika, s.r.o., o pomoc a ta rychle přišla. Nově tak lékaři budou moci využít prostorového zobrazení poranění dětí pro potřeby zpřesnění při náročných operacích v místech, jako jsou pánev, kyčelní klouby nebo kolena.

„Karbonové příslušenství nám umožní maximálně využít náš 3D rentgen. Díky němu jsme schopni prostorově zobrazit poraněná či operovaná místa nejen jednorázově, ale i během operace,“ říká o zakoupené příslušenství pan profesor MUDr. Petr Havránek, CSc., přednosta Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. lékařské fakulty UK při Thomayerově nemocnici v Praze-Krči a zároveň člen správní rady Nadačního fondu Kolečko. „S prostorovým zobrazením ve třech rovinách je nyní mnohem jednodušší a přesnější například zavedení šroubů, drátů nebo umístění dlahy,“ doplňuje profesor Havránek.

S Lindou Rybovou si speciální podložky přímo na operačním sále prohlédli také Michaela Lovětínská, produktová manažerka Apotex ČR, Ing. Jan Stránský, manažer vnějších vztahů Amway Česká republika s.r.o. a Mgr. Martin Plíšek, náměstek ministra zdravotnictví pro legislativu a právo. Fluidum lékařské uniformy i prostředí zapůsobily tak mocně, že někteří z účastníků setkání by si možná i zaoperovali..

Díky všem partnerům za podporu a pomoc!

Jako ze seriálu Chirurgové! Zleva Mgr. Martin Plíšek, Michale Lovětínská, Linda Rybová, Ing. Jan Stránský

Takhle vypadá karbonová podložka..

Zpět