Kolečko nadační fond

Na palubě Africké královny připlulo Kolečku 637.663,-Kč

Téměř po dvou letech se na tradiční benefici sešli ti, kdo mají „O Kolečko víc“. 11.září znovu v divadle Palace na Václavském náměstí, tentokrát na představení hry C.S.Forestera Africká královna. Ten nádherný film s Katherine Hepburn a Henrym Fondou jste už určitě viděli a divadlo s Lindou Rybovou a Hynkem Čermákem je …..prostě fantastické!! Byl to úžasný večer, všichni se smáli a slzeli a skvěle se bavili, byla to sladká odměna všem dárcům za dobrý skutek. Téměř 400 lidí si zakoupilo vstupenky v celkové hodnotě 139.663,-Kč, partneři nadačního fondu „přihodili“ téměř 0,5 milionu korun, takže Kolečko mohlo rozdávat. A to děláme úplně ze všeho nejraději.

Michaela Lovětínská, produktová manažerka společnosti Apotex,generálního partnera NF Kolečko, přinesla na pódium šek na 457.000,-, což reprezentuje 2,-Kč z každého balení doplňků stravy prodaného od dubna 2011 do srpna 2012. Pak přišel se svou hřivnou, respektive šekem na 70.000,-Kč Ing. Jan Stránsky, manažer vnějších vztahů společnosti Amway Česká republika. Částka zahrnuje jak 29.000,-Kč za nákup vstupenek, tak 41.000,-Kč jako mimořádný příspěvek na benefici.

Posledním „Ježíškem“ byl generální ředitel společnosti Zepter International, pan Michal Jílek. Kolečku předal speciální bioptronovou lampu za 53.990,-Kč. Zaměstnanci a partneři firmy obsadili 150 míst (vstupenky v hodnotě 71.800,-Kč) a měli tak po celou hrací dobu jasnou přesilovku. Lampa okamžitě putovala do rukou MUDr.Jindřicha Preise, vedoucího lékaře Centra dětské traumatologie Fakultní nemocnice v Hradci Králové, který si z benefice zároveň odvezl šek na 334.110,-Kč na nákup dvou zobrazovacích monitorů určených pro operační sály.

Po něm se na jeviště elegantně (jako by se tam narodil) vyhoupl jeho kolega z brněnského traumacentra, primář operačních sálů MUDr.Vladimír Bartl, aby převzal šek na 110.031,30Kč, což je cena mikrochirurgického instrumentária pro neurotraumatologii. V tu chvíli viděli diváci vůbec nejnázornější ukázku fungování Kolečka, protože z portálu přiskočila paní Krištůfková z dodavatelské firmy a vtiskla panu primáři do rukou box s instrumentáriem , takže alespoň diváci v prvních řadách viděli ty na první pohled úplně obyčejné nůžtičky a skalpílky a kleštičky, ve skutečnosti ovšem unikátní operační nástroje, které v povolaných rukách dokážou zázraky.

Nakonec rozvážně a s úsměvem vstoupil na scénu přednosta Kliniky dětské chirurgie a traumatologie Thomayerovy nemocnice v Krči Prof.Mudr.Petr Havránek,CSc. Šek na 350.000,-Kč, které budou použity na výstavbu a vybavení rehabilitačního centra kliniky, si odnášel doslova s rozzářenou tváří.

A tak jsme rozdali všechno, co jsme dostali, vlastně ještě víc, a konečně přišel čas pro Africkou královnu. .. Děkujeme všem partnerům i jednotlivcům za příspěvky a báječnou atmosféru (herci vzkazují,že jste byli skvělí!!), díky Lindě Rybové a Hynku Čermákovi, díky divadlu Palace a všem, kdo se o nás a Kolečko postarali. Kéž by každá plavba dopadla takhle šťastně!

Všechny fotky ke stažení

Zpět