Kolečko nadační fond

Úča musí pryč! …..ale nejdřív pomůže

(Ústí nad Labem, 20. dubna 2015) – Centrum dětské traumatologie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem získá operační instrumentárium a laparoskopické nástroje v hodnotě téměř 250.000 Kč. Touto pozitivní, ale „nedivadelní“ zprávou začalo v sobotu 19. dubna vyprodané benefiční představení pražského Divadla Verze ve veřejném sále Hraničář. Ústecké publikum si tak mohlo vůbec poprvé vychutnat skvělou komedii Úča musí pryč! od německého autora Lutze Hübnera v podání výtečných herců Lindy Rybové, Petry Špalkové, Kateřiny Winterové, Davida Prachaře a Igora Chmely.

Vedoucí lékař dětského ústeckého traumacentra MUDr. Petr Polák nejprve převzal z rukou svého oborového kolegy Prof. MUDr. Petra Havránka, CSc, místopředsedy správní rady NF Kolečko, očekávaný šek s částkou 83.500 Kč, kterou se podařilo vybrat na benefičním představení. Pak ale následovala poznámka předsedkyně správní rady NF Kolečko Lindy Jandové: „Už tak báječné věci můžou být ještě lepší,“ a bylo jasné, že přijde překvapení. Kolečko navýšilo dar pro centrum dětské traumatologie o dalších 140.000 Kč ze sbírkového účtu. „Sobotní večer bych popsal jen superlativy,“ říká MUDr. Petr Polák.„Báječná hra, plný sál, milí lidé a až neuvěřitelně vysoká částka, kterou se podařilo vybrat pro naše centrum. A to vše díky nadačnímu fondu Kolečko, Divadlu Verze a veřejnému sálu Hraničář,“ dodává s úsměvem MUDr. Polák.

Myšlenka přivézt do Ústí nad Labem brilantní komedii německého autora Lutze Hübnera Úča musí pryč! v podání pražského Divadla Verze se zrodila koncem loňského roku v hlavě herečky Lindy Rybové, patronky NF Kolečko. „Kolegové – Jana Janěková, Petra Špalková, Kateřina Winterová, David Prachař a Igor Chmela – souhlasili okamžitě s tím, že pro Kolečko vystoupíme bez nároku na honorář. Doufali jsme, že v Ústí najdeme vhodné místo,“ říká Linda Rybová a současně dodává: „V Ondřeji Kleinovi, řediteli kina Hraničář, a jeho týmu jsme našli úžasného spojence.“

Linda Jandová, předsedkyně správní rady NF Kolečko hodnotí spolupráci s Hraničářem také s nadšením: „Bylo to profesionální a velmi příjemné. Znovu se ukázalo, že žádost o pomoc nikdy neodmítne ten, kdo sám musel o něco bojovat a má pořád kupu vlastních starostí.“ Po loňském akustickém koncertě skupiny Chinaski v brněnské Ville Tugendhat to byla teprve druhá benefice uspřádaná mimo hlavní město, ve kterém sídlí dvě dětská úrazová centra v Thomayerově a motolské nemocnici. „Jsme moc rádi, že také v Ústí nad Labem se našel někdo, kdo se s hrdostí přiznává k tomu, že má o Kolečko víc“, uzavírá Linda Jandová.

Kontakt pro média:
Linda Jandová 
Nadační fond Kolečko 
Na Hubálce 707/10 
169 00, Praha 6 – Střešovice 
linda@kolecko.cz 
www.kolecko.cz

 

Zpět