Kolečko nadační fond

Úča musí pryč - poslední dějství

Komedie Úča musí pryč! německého autora Lutze Hübnera je skvělá jednoaktovka - přesvědčili se o tom třeba diváci benefičního představení Divadla - verze v ústeckém veřejném sále Hraničář 18. dubna, z něhož si primář Centra dětské traumatologie Masarykovy nemocnice MUDr. Petr Polák odnesl kromě kulturního zážitku i dva šeky celkem na 243.500,- Kč.

Přesto se 11.11.2015 v 11 hodin odehrálo (asi jedinkrát v historii této hry) pomyslné poslední dějství, a to přímo v Masarykově nemocnici. Už v dubnu bylo jasné, že výnos z benefice navýšený o další částku z dlouhodobé veřejné sbírky je určen na instrumentárium pro laparoskopické operace a nástroje pro některé typy miniinvazivních zákroků. Takové "kousky" se obvykle vyrábějí na zakázku a chviličku to trvá. Koncem prázdnin ale z Ústí přišla zpráva, že nástroje už slouží svému účelu. Samozřejmě jsme chtěli vidět, copak že to Kolečko vlastně pořídilo. K samotné návštěvě se ale obě Kolečkové Lindy - Rybová i Jandová - dostaly právě až na svatého Martina. A ten předpolední čas byl opravdu příjemný - primář MUDr.Petr Polák i ředitel pro zdravotní péči MUDr. Josef Liehne jsou šarmantní pánové, sestřičky (jako vždy) vykouzlily lahodné koláčky a při prohlídce skoro dokončené rekonstrukce dětského oddělení obě Lindy téměř litovaly, že se na ní Kolečko nepodílelo... Malým pacientům, operovaným třeba právě nástroji "od Úči", tu určitě bude dobře.

Rádi bychom teď, kdy definitivně spadla opona, ještě jednou poděkovali všem, kdo pomohli:

- Divadlu - verze, Lindě Rybové a jejím kolegům, Mirce Adamové (produkce D-v)

- Ondřeji Kleinovi, programovému řediteli veřejného sálu Hraničář

- Evženii Belanové, mluvčí Činoheráku a PR specialistce

- všem divákům benefice

- dárcům, kteří přispěli na veřejnou sbírku

 

Více o návštěvě ústecké nemocnice najdete na http://www.kzcr.eu/nove-chirurgicke-nastroje-pomahaji-zdravotnikum-pri-operacich-urazu-malych-pacientu.aspx?id=5972507d-82cb-48a2-8025-31

Zpět