Kolečko nadační fond

Nadace ČEZ pomáhá pohybem i Kolečku

Je to už pár pátků, co se v pražském parku Ladronka konaly už po jedenácté tradiční Čarodějnice. Nechyběla ani charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Návštěvníci všech věkových kategorií, v maskách i bez, tak šlapali na speciálních oranžových kolech pro dvě neziskovky - jsme moc rádi, že jednou z nich byl nadační fond Kolečko.

Účastníci čarodějnických oslav měli desítky možností, jak strávit na Ladronce nabité odpoledne i večer, pořadatelé připravili mimořádně bohatý program. Jeho součástí byla i možnost pomoci dobré věci prostřednictvím speciálních oranžových kol Nadace ČEZ.

Stačilo minutu šlapat a sledovat, jak se výkon přeměňuje ve finanční příspěvek. „Čarodějnice na Ladronce jsou pro naše kola pravidelnou štací, takže jsme tušili, co nás čeká. O to více jsme se těšili a ani letos nás zájem návštěvníků akce rozhodně nezklamal. S jejich pomocí jsme na konci dne mohli vybraným neziskovým organizacím rozdělit 101 311 korun," uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ. Obdarovanými byly tentokrát kromě NF Kolečko i nezisková organizace Fokus. Kolečko vyslalo "na trať" dva reprezentanty - herce Davida Prachaře a lékaře Centra dětské traumatologie Thomayerovy nemocnice MUDr. Martina Čepelíka. Po nečekaně náročném sportovním výkonu (není to žádná nedělní vyjížďka po rovince, byť trvá jen minutu) spolu převzali šek.

Vážíme si opravdu každé koruny, kterou nám v dobré víře dárci svěří -  a 51.364 ,- Kč je hodně peněz! S radostí je použijeme na vybavení ambulance Kliniky dětské chirurgie a traumatologie Thomayreovy nemocnice v Praze-Krči. Od otevření nové ambulance uplynulo už skoro 10 let a je jasné, že vybavení na tak frekventovaném místě se rychle opotřebovává. Ambulance nutně potřebuje nové židle a pro větší soukromí malých i větších pacientů také krásné barevné paravány.

Zpět