Kolečko nadační fond

TATA/BOJS ve vile Tugendhat

Kolečko se vrací do vily Tugendhat. 20.června zahrají v jedinečném obývacím prostoru vily Tata/Bojs. Společně pomůžeme traumatologickému centru Dětské nemocnice v Brně.

TATA/BOJS A VILLA TUGENDHAT PRO KOLEČKO

 

V pondělí 20. 6. 2016 ve 20:00 proběhne ve Vile Tugendhat benefiční koncert skupiny TATA/BOJS, jehož výtěžek ze vstupného bude v plné výši věnován Traumatologickému centru dětské nemocnice v Brně a bude použit na nákup chirurgického instrumentária a ambulantní stolků v celkové hodnotě 100.000,- Kč.

 

Myšlenka pokusit se využít zájem veřejnosti o prohlídku vily pro dobročinný účel dala vzniknout unikátní spolupráci nadačního fondu Kolečko s Muzeem města Brna / Villou Tugendhat. 

 

Loni uplynulo 60 let od doby, kdy bylo ve vile Tugendhat zřízeno a téměř 25 let provozováno rehabilitační středisko pro děti s vadami páteře při Fakultní dětské nemocnici v Brně. Nadační fond Kolečko, který pomáhá dětem postiženým následky dopravních nehod nebo jiným úrazem, oslavil ve stejném roce 10. narozeniny a to je ideální situace pro společnou podporu jednoho z osmi dětských úrazových center České republiky, traumatologické centrum Dětské nemocnice v Brně. Kolečko se do vily Tugendhat vrací téměř přesně dva roky po fantastickém koncertě skupiny Chinaski.

 

Program večera

20:00 Přivítání hostů a slavnostní přípitek v zahradě

20:30 Představení aktivit nadačního fondu Kolečko

21:00 Akustický koncert TATA/BOJS v hlavním obytném prostoru vily Tugendhat

 

Nadační fond Kolečko

Nadační fond Kolečko se už 12 let věnuje především přímé finanční podpoře všech osmi dětských úrazových center na území České republiky (Praha-Krč, Praha-Motol, Plzeň, Ústí n. Labem, Hradec Králové, České Budějovice, Brno, Ostrava), mezi která rozdělil finanční prostředky, lékařské přístroje, zdravotní pomůcky a vybavení v celkové hodnotě více než 8.000.000,-Kč. Druhým pilířem činnosti je prevence úrazů dětí v silničním provozu. Do projektů interaktivních tréninků s názvem Rozhlédni se !, Bez úrazů je to fajn nebo Dožij se dvaceti, zaměřených na rodiče malých dětí, žáky 1. stupně základních škol nebo mladé řidiče vložilo Kolečko téměř 4.000.000,- Kč.  Více na www.kolecko.cz

 

TATA/BOJS

Skupina Tata/Bojs bývá často označovaná jako alternativní, v každém případě ale "na baru" české populární hudby vždycky působí jako sklenka toho nejlepšího vína. Zakládající členové, Milan Cais a Mardoša, jsou uznávanými osobnostmi i mimo hudební sféru a pravidelně pomáhají charitativním projektům. Skupina Tata/Bojs vznikla v roce 1988,  několikrát získala hudební ceny Anděl za album roku, skladbu roku nebo videoklip. Album Futuretro z roku 2000 bylo kritiky a hudebníky oslovenými MF Dnes vyhlášeno albem desetiletí 2000 - 2009. Loni na podzim vyšlo deváté studiové album A/B, znovu s nadšením přijaté fanoušky i kritikou.

 

Rezervace a prodej vstupenek

Vstupné:  1000,- Kč

Příjem ze vstupného bude v plné výši věnován traumatologickému centru Dětské nemocnice v Brně.

Rezervace vstupenek na info@tugendhat.eu nebo na 515 511 015.

 

Kapacita omezena na 50 osob.

 

Akci podpořili: Atelier Židlický, Dallmayr Vending & Office, k.s.

Zpět