Kolečko nadační fond

2610 dětí v roce 2016!

I v tomto roce projekt Rozhlédni se! pokračoval v edukaci našich nejmenších. Žáci 22 škol tak měli možnost dozvědět se více o bezpečném pohybu v silničním provozu. Od svého založení v roce 2010 projekt informoval už 10 500 dětí. Projekt vznikl ve spolupráci se stavební Skupinou EUROVIA CS, která je už sedmým rokem jeho generálním partnerem.

Instruktoři od začátku letošního roku proškolili 2 610 dětí po celé České republice. V rámci tréninku si děti mohly následně interaktivní formou vyzkoušet situace, které ukázaly, na co je třeba si dát na chodníku nebo silnici pozor. Projekt stojí na šesti základních pravidlech správného chování při pohybu na silnici: Rozhlédni se!, Připoutej se!, Buď vidět!, Pomáhej!, Chraň se! a Poznej dopravní značky.

Máme radost, že se nám každý rok daří vzdělávat tolik dětí v takto důležité oblasti. Zásadní je také praktická část, tedy že si děti mohou nové znalosti vyzkoušet. Silniční provoz totiž někdy může být právě pro děti nebezpečný a to především pokud je pro ně situace nová.

„Bezpečnost pro nás není jen pojem a při realizaci každé stavby přemýšlíme o bezpečnosti pro její budoucí uživatele. Myslíme si, že je správné začít u našich nejmenších, kteří jsou také součástí silničního provozu a jejich chování by proto v tomto ohledu mělo být zodpovědné. Těší nás proto, že jsme i v tomto roce podporovali projekt, který je takovému jednání učí zajímavou a zábavnou formou,“ říká Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS, jedna z "maminek" projektu Rozhlédni se!

V roce 2016 se zapojily základní a mateřské školy ve městech a obcích:

Mníšek, Liberec, Habartice, Bulovka, Jirkov u Chomutova, Litoměřice, Hošťka u Litoměřic, Zlín Malenovice, Velký Ořechov, Vyskytná nad Jihlavou, Jihlava, Hradec Králové, Ústí nad Orlicí, Karlovy Vary, České Budějovice a Praha 9 Kyje, Jakubčovice nad Odrou, Heřmanice u Oder, Ostrava, Nelahozeves, Veltrusy a Libouchec.

Zpět