Kolečko nadační fond

Boyard v Hradci

Legendární pevnost se bohužel do Čech nestěhuje, ale 26. ledna zajel do Centra dětské traumatologie fakultní nemocnice v Hradci Králové jeden z vítězných týmů, vyslaných do francouzského Boyardu televizí Prima. Jan Čenský, Eva Decastelo, Lukáš Langmajer, Karel Hynek a Dušan Chrástek vybojovali pro Kolečko 127.200,- Kč, které jsme použili na nákup zastaralého vybavení lůžkového oddělení traumacentra, konkrétně už téměř starožitných nočních stolků. Na 32 nových, krásných, barevných a bezpečných, které jsme pořídili za 129.366,- Kč, se "dream team"  přijel podívat i se štábem Top Star Magazínu.  Chyběl pouze stylista Dušan Chrástek. ale jeho kolegové na něj s láskou celou dobu vzpomínali, stejně jako na náročné natáčení.

Jak se s úkoly vypořádal tým, který zažil při natáčení nejhorší počasí, včetně deště a blesků? Eva Decastelo dokonce chtěla otce Furu uplatit českým salámem. „Já jsem dostala takový ty malý mrchy, takže jsem prakticky přišla o hlas. Byli tam štíři, pavouci a ještě něco, co vlastně ani nevím, co bylo, ale všechno to po mně lezlo a projevila jsem se jako totální hysterka, z tý kobky, kde jsme tohle dělali, jsem byla slyšet až k Furovi nahoru.“  Kapitán týmu Jan Čenský lezl po výškách, hrabal se v odpadcích a zapomněl si brýle. „Tarantuli jsem držel poprvé v životě. Ukázali nám velmi pečlivě, jak se zvířaty zacházet, abychom jim neublížili. Vlezl jsem do místnosti, kde byli právě pavouci a štíři. Já navíc blbě vidím, takže když jsem vytáhl štírovi tu indicii, říkal jsem si, já neuvidím na ty písmenka. Takže paradoxně snadná disciplína, ale rozmotat a přečíst, tak to bylo to nejhorší. Jinak úžasný zážitek. Já na Pevnost Boyard koukám 27 let, takže nejdéle ze všech.

O svoje zážitky se hrdinové z Boyardu podělili i s malými pacienty a jejich rodiči. Návštěva oddělení se protáhla téměř na dvě hodiny, Jan Čenský, Lukáš Langmajer, Eva Decastelo a Karel Hynek nevynechali jedinou postýlku a potěšili nejen svou přítomností, drobnými dárky, ale třeba i tím, že se ujali roznášení obědů. Nečekaným dobrovolníkům poděkoval i MUDr. Jindřich Preis, vedoucí lékař Centra dětské traumatologie FN v Hradci Králové..

Vybavení jsme lůžkovému oddělení slibovali několik let, letos se na nás usmálo štěstí díky televizi Prima. Bylo pro nás ctí být jednou z neziskových organizací podpořených v rámci českého vysílání Pevnosti Boyard. A je třeba říct, že v historii Kolečka žádný donor nepřinesl takovou oběť jako členové vítězného týmu...

 

Zpět